Kære Rotary Venner

Præsidenten bød velkommen med en speciel velkomst til Kamille, hjemvendt udvekslingsstudent, og hendes mor.

Men først fik Stefan lov at holde sine 3 min., som handlede om plast.

Stefan gennemgik udviklingen i plastik, som på græsk betyder støbe. Vi husker bakelitten, som vi kunne få til at brænde med et forstørrelses glas. Efter Krigen tog det fart med bl.a. plastposer, som den store landvinding. Stefan oplyste, at der på verdensplan bliver forbrugt 500 mia. plastposer.

Senere kom pet flasken, som afløste glas, men som det tager 450 år at nedbryde. Der arbejdes på højtryk med at genbruge plast, og ligesom Lego, arbejdes der på at finde bæredygtigt materiale.

Herefter fik en oplagt ex udviklingsstudent ordet.

Kamille havde været udsendt til Brasilien lidt udenfor Sao Paulo. Hun havde forberedt sig ved at lære portugisisk, og det hjalp hende meget, da hun ”landede” hos en familie, der ikke kunne engelsk. Som en køn blond pige skabte hun opmærksomhed, og familien pålagde hende ikke at færdes ude om aftenen uden at være sammen med andre. Kamille nød sit ophold, fordi alle var venlige og imødekomne. Specielt Nordøst turen med de andre udvekslingsstudenter var en spændende oplevelse.

Desværre måtte Kamille vende hjem efter 71/2 måneds ophold p.g.a. Corona virus.

Det er dejlig at høre, hvor meget udvekslings-studenterne kan få ud af deres ophold i udlandet.

Til slut gennemgik Carsten et computer program, Zoom, som kan bruges til at afholde videokonferencer.

Det gjorde han meget professionelt og forståeligt selv for computernørder.

Meningen med denne præsentation er at forberede os på en eventuel nedlukning igen, så vi kan kommunikere bedre, end vi gjorde i sidste nedlukning.

Rotary Golf Turnering den 29. september kl. 12.00

Den årlige golfturnering afholdes i Odense Golfklub tirsdag den 29. september kl. 12.00, hvor vi sætter hold m.v.

Vi går ud fra kl. 12.30 og fremefter.

Som sædvanlig slutter vi af i Klubhuset med uddeling af præmier (så husk at tage en med)

Og en hyggelig middag, hvor også ledsagere er meget velkomne.

Tilmelding til Vagn Sinius: sinius2000@yahoo.dk og husk at medsende Jeres golf nr.

Jeg vil gerne have hurtig tilmelding, da vi ikke kan holde tiderne uden at sætte spillere på.

Vagn Sinius